vaistai.lt

Patvirtinta Nacionalinė 2019–2023 metų imunoprofilaktikos programaUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, pernai (2018 m.) Lietuvoje tuberkulino mėginiai padėjo išaiškinti 30 tuberkulioze (TB) susirgusių vaikų, iš kurių – 1 vaikui diagnozuota atvira plaučių tuberkuliozės forma. 2018 m. Lietuvoje tuberkulino mėginys (TM) buvo atliktas 68 proc. vaikų, kuriems jis turėjo būti atliktas. Kaip ir kiekvienais metais, daugiausia tuberkuliozės atvejų diagnozuota vaikams, kurie bendravo su sergančiaisiais tuberkulioze artimoje aplinkoje – 16 atvejų, iš jų – 1 atviros TB formos.

daugiau
Grūdinimosi abėcėlėKūno grūdinimas – vienas iš sveikatos stiprinimo būdų. Reguliarus ir sistemingas pabuvimas šaltesniame, nei įprasta, ore ar kūno apliejimas vėsiu vandeniu daro įtaką imuninei sistemai, medžiagų apykaitai bei psichoemocinei būklei. Geresnė sveikata ir grūdinimasis didina pasitikėjimą savimi, savigarbą ir atsparumą stresui.
daugiau

Lietuvoje sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sumažėjoUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje sumažėjo. Septintąją šių metų savaitę (2019 m. vasario 11–17 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 121,0 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai (2018 m.) tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 139,0 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau

Pernai sumažėjo per maistą plintančių zoonoziųUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, 2018 m. Lietuvoje užregistruota mažiau per maistą plintančių zoonozių atvejų palyginti su 2017 m.: toksoplazmozės 23%, salmoneliozės 20%, jersiniozės 14%, kampilobakteriozės 6%, , echinokokozės 3 atv. Nebuvo užregistruota trichineliozės, įgimtos toksoplazmozės atvejų.

daugiau
Vaikams nuo onkologinių ligų pasveikti padeda modernus gydymas ir gebėjimas nepalūžtiMinėdami Tarptautinę vaikų vėžio dieną, Vaikų ligoninės gydytojai onkohematologai skelbia žinią: net ir sunkiausios, retomis laikomos onkologinės vaikų ligos sėkmingai gydomos, o vaikams pažangių vaistų valstybė nestokoja, kaip ir galimybės dalyvauti tarptautiniuose klinikiniuose tyrimuose ir gauti modernų gydymą, kai liga yra ypač reta.
daugiau

Gripo epidemiją paskelbė 32 šalies savivaldybėsUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje sumažėjo, tačiau medikai ragina neprarasti budrumo. Iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją skelbia 32.

daugiau
Akcijos „Minios balsas“ iniciatoriai kviečia dalytis patirtimiKasmet diagnozę – krūties vėžys išgirsta daugiau kaip 2000 moterų. Nors šiuolaikinės gydymo technologijos neretai garantuoja pasveikimą, krūties vėžys yra iššūkis ir susirgusiai moteriai, ir jos artimiesiems – slauga, visuomenės požiūris, galimybių stoka tampa didesniu iššūkiu nei gydymas. Susibūrusi iniciatyvinė grupė inicijuoja socialinę akciją „Minios balsas“ ir kviečia Lietuvos žmones vienytis, kad būtų išsiaiškintos pagrindinės sergančioms moterims ir jų artimiesiems svarbios problemos, o vėliau surasti būdai, kaip jas įveikti.
daugiau

Uodų platinamos parazitozės dažnai lieka nediagnozuotosUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai primena, kad uodų platinamos ligos daugiau būdingos tropinio klimato šalims, bet yra ligų, paplitusių ir vidutinio klimato juostos šalyse. Tai uodų platinami encefalitai, filiariazė. Lietuvos gamtinės sąlygos taip pat tam tinkamos. Nuo uodų pernešamų parazitų galima apsisaugoti naudojant repelentus ir saugantis uodų įkandimų.

daugiau
Neatsakingas elgesys didina tymų susirgimų skaičiųSveikatos apsaugos ministerija (SAM) reiškia susirūpinimą dėl dažnėjančių susirgimų tymais ir ragina žmones imtis atsargumo priemonių. Šiemet Lietuvoje užregistruota jau 26 šios ligos atvejai, o visi susirgę žmonės nebuvo skiepyti nuo tymų arba šis faktas nėra žinomas. Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, skiepai yra efektyviausia priemonė, apsauganti nuo šios ligos. Tymais daugiausia sergama šalyse, kur skiepijimų apimtys nepakankamos.
daugiau

Lietuvos atopinio dermatito pacientų asociacijos įkūrėjai: ši liga dažnai tampa psichologiniais spąstaisAtopinis dermatitas – tai lėtinė uždegimą sukelianti odos liga, nuo kurios dažniausiai kenčia maži vaikai. Nors manoma, kad iš šios ligos „išaugama“, sergančiųjų patirtis rodo priešingai. Būtent asmeniniai patyrimai Kauno technologijos universiteto (KTU) studentę, absolventą ir darbuotoją paskatino įkurti Lietuvos atopinio dermatito pacientų asociaciją, vienijančią atopiniu dermatitu sergančius asmenis bei jų artimuosius. Asociacija padės ieškoti tinkamos ir lengviau pasiekiamos pagalbos.

daugiau
2391 - 2400 iš 5555 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos